Likabehandlingssamordnare

Vår Likabehandlingssamordnare heter Janice Marega och har arbetat på Bäckahagens skola sedan 1996. Janice lyder under Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400).

Arbetsuppgifterna består i att främja och förebygga likabehandling samt vårt agerande i akuta skeenden. Arbetet läggs upp på individ, grupp och organisationsnivå i ett årshjul där de olika arbetsmomenten läggs in.

Exempel på likabehandlingssamordnarens åtaganden:

• Rekrytera nya Bäckaänglar (september)
  • Leda Likabehandlingsrådet (= LBR, bäckaänglar) årskurserna 4-6 och 7-9
  • Leda elevrådet årskurs 1-3
  • Trygghetsvandra höst och vår med årskurs 1-3, LBR årskurs 4-6 och årskurs 7-9
  • Uppmärksamma exempelvis FN-dagen, initierar arbete kring Trygghetsdagen
  • Omarbeta trygghetsenkäten för årskurs F-9. Informera och dela ut den. Analysera resultaten, informerar personal och elever om resultaten samt sätta in olika insatser utifrån resultaten
  • Insamling av det arbete som gjorts i verksamheten för att främja och förebygga likabehandling
  • Upprätta en ny likabehandlingsplan i december-januari
  • Arbeta med Värdegrundsgruppen och hålla i workshop kring värdegrund
  • Informera och leda gruppverksamhet utifrån till exempel utanförskap, främlingsfientlighet, rasism, diskrimineringsgrunderna m.m.
  • Samtala och stötta personal
  • Utreda en del kränkningsärenden

Janice nås enklast på telefon: 08-508 20 413 eller på mail: Janice.marega@stockholm.se