Skolmatsalen

Skolmatsalen är skolans hjärta. Hit kommer skolans alla elever varje dag för en god och näringsriktig lunch.

Vår kökschef Torbjörn Holmberg leder vår kompetenta bespisningspersonal och de gör allt för att alla våra elever ska få en trevlig lunchstund.

Om du har några frågor kring skolmaten når du Torbjörn enklast på mail Torbjorn.holmberg@stockholm.se

Skolans riktlinjer för skolmåltiden

Skolmåltiden ska vara en del av utbildningen och bidra till att uppnå målet att eleverna får kunskap och förståelse för matens och den egna livsstilens betydelse för hälsa och miljö. För att främja goda matvanor och på bästa sätt uppfylla kravet på näringsriktig mat med anpassning till dess miljö- och klimatpåverkan, planerar vi skolans  matsedlar enligt nedanstående kriterier:

• Öka andelen ekologiska matvaror
  • Välja grönsaker, rotfrukter, frukt och bär efter säsong
  • Minska användandet av ris
  • Minska andelen nötkött
  • En klimatsmart dag med endast vegetarisk mat/vecka
  • Stor variationsrikedom