Premiär för Bäckaeventet- en festival för lågstadieelever

Lokaltidningen Mitt i Söderort har intervjuat Issam Harriri om den nya festivalen, Bäckaeventet, som kommer att äga rum i Bandhagen i sommar.

Festivalen vänder sig till elever i lågstadiet på Bäckahagens skola, men målet är att framöver ska alla barn i närområdet kunna delta, säger fritidspedagogen Issam till tidningen.

Lågstadieeleverna på Bäckahagens skola kommer att bjudas in att kickstarta hösten – med en tvådagars festival på fotbollsplanen intill skolan den 9-10 augusti.

Halva fotbollsplanen kommer att täckas av en stor hoppborg som är som en uppblåsbar hinderbana. Enskede IK, Hammarbygymnasterna, en dansförening och en brottarförening kommer att bjudas in så att barnen kan spela fotboll, prova på gymnastik, dans eller brottning. Dessutom kommer det att finnas ett tält där barnen kan pyssla och göra ansiktsmålning. Några allsvenska fotbollsspelare kommer också att gästa festivalen.

-Satsningen är en naturlig följd av den idrott- och hälsasatsning Bäckahagens skola genomför och vi vill skapa rörelseglädje och längtan tillbaka till skolan med detta event, säger rektor Sabine Albertson.