Våra elever på besök på ryska ambassaden

Häromveckan var våra elever med modersmål ryska på besök på ryska ambassaden för att uppträda. Efter att ha bollat idéer fram och tillbaka kom eleverna överens om att uppträdandet skulle vara en teaterföreställning. Alla fick egna repliker som de övade på både hemma och på lektionerna. Alla engagerade sig och gjorde sitt yttersta för att uppträdandet skulle bli bra. Det var mycket skratt och roligheter under förberedelserna och föreställningen handlade om hur eleverna träffades och blev kompisar i gruppen.

När gruppen, som består av Armand (9B), Vlad (7A), Herman (4C), Alona (3B), Emelie (3B) och  Asalia (2B) var på plats på ambassaden fick de reda på att de skulle inleda festligheterna. En kvinna på scenen värmde upp publiken och när hon sa "А теперь на сцену выходет группа учеников из Bäckahagenskolan!" blev det tyst i salen någon sekund, återberättar gruppen. Men så snart gruppen reste sig upp började publiken klappa, både barn och äldre personer.

Alla var glada och mottog oss med breda leenden, berättar gruppen stolt.

"Dom där 4 minuterna som vi fick stå på scenen gick så fort att det kändes som ett ögonblick. Men när applåderna kom, visste vi att publiken var nöjd. Alla, till och med vi applåderade. Så fort vi kom ner från scenen mötte vi våran modersmåls lärare Lusia och hon sa "Молодцы, ребята! Отлично сыграли!".", berättar Armand Mosenc i 9B.