Skolfakta

Antal: 49

• Anmäl frånvaro

Viktigt att du anmäler frånvaro senast klockan 07:30 varje dag.

Här nedan följer länkar om hur du ska anmäla frånvaron.

Alternativ 1

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Skol-IF

Bäckahagens skola har en mycket aktiv idrottsförening - Skol-IF.

Det är gratis att vara medlem i Bäckahagens Skol IF -skolans idrottsförening och medlemmar täcks av en försäkring.

• Årskurs 9

Välkommen till årskurs 9!

Årskurs 9 har en årskursblogg som elever och vårdnadshavare är välkomna att ta del av.

Arbetslaget för årskurs 9

• Hjärna rörelse

Hjärna rörelse startade som ett projekt läsåret 2015/2016 men är idag ett ordinarie arbetssätt på skolan. Syftet är att eleverna ska må bättre och höja resultaten.

• Introduktionsklass

Bäckahagens skola erbjuder introduktionsundervisning (även kallat för introgrupp) för nyanlända barn. Eleverna kommer från många olika länder, talar många olika språk, har varit i Sverige olika länge och har kommit hit av olika anledningar.

• Elevdemokrati

Elevdemokrati på Bäckahagens skola

På Bäckahagens skola får eleverna komma till tals via klassråd, elevråd, matråd och trygghetsforum; där målet är att eleverna lär sig om demokratiska processer.

• Kurator

På Bäckahagens skola finns tre kuratorer som arbetar måndag till fredag. Kuratorerna lyder under Offentlighets- och Sekretesslagen (2009:400).

• Fritidsklubben

Efter skoltid har elever i årskurs 4 till 6 möjlighet till omsorg i vår egen regi på fritidsklubben.

• Skolmatsalen

Vår kökschef Torbjörn Holmberg leder vår kompetenta bespisningspersonal och de gör allt för att alla våra elever ska få en trevlig lunchstund.

• Välkommen till vår skola

Jag heter Sabine Albertsson och har arbetat som rektor för Bäckahagens skola i åtta år. Dessförinnan arbetade jag 20 år på Nytorpsskolan i Johanneshov.

• Om skolan

Skolans organisation

Bäckahagens skola har undervisning för årskurserna F-9 samt fritidshemsverksamhet.

• Bibliotek

Ett bra skolbibliotek är ett viktigt komplement till läromedel och datorer.

Bäckahagens skola har ett fint bibliotek med en bra blandning av gamla och nya böcker. Hit kan du komma för att låna böcker eller bara sitta en stund och läsa.

• Kontakt

Under dessa sidor hittar du all information du behöver för att kontakta skolans personal.

• Elev / vårdnadshavare

Inloggning

Du kan använda Skolplattformen med surfplattor, mobiltelefoner samt datorer. Länken till Skolplattformen skiljer sig beroende på vem det är som loggar in.